Bästa Golfklockan 2019 – Stort Test

Det finns flera olika varianter för avståndsmätare för att avgöra avstånd och mäta dina slag.

Teknologin idag sätter inga gränser och med hjälp av en avståndsmätare kommer du att spara in flera slag på din golfrunda.

Det finns många varianter på det, men de tre populäraste är;

Laserkikare, om du vill mäta exakt mått.
Telefonappar, Det finns många bra appar för att mäta dina slag idag.

Och vår egna favorit, Golfklocka – Den är inte bara den mest användarvänliga, utan den sitter snyggt på armen med. Därför har vi skapat denna guide. För att hjälpa dig att hitta den absolut Bästa Golfklockan 2019.

Vad är en golfklocka?

En golfklocka är precis som det låter, ett armbandsur som har en inbyggd gps och förprogrammerade banor över hela världen.

Merparten av klockorna visar avståndet till greenens framkant, mitt och bakkant. Vissa kan även mäta längden på dina slag.

Vem behöver en golfklocka?

För proffsen som är mer seriösa analyserar varje del och moment av sin runda och spel. Det handlar om hur dem gör små justeringar löpande för att bli bättre och att kunna vinna en tävling eller att sänka sitt handikapp.

Förr i tiden tog man hjälp av experter, dyra utrustningar och mycket tid.
Men med dagens teknologi kan du analysera ditt spel precis på proffsen. Allt du behöver ha är en golfklocka!

Golf är en föränderlig sport och du behöver ha den senaste golfklockan för att göra den bästa analysen av ditt spel.

Premium: Garmin Approach S60-Black

För vem: För den högpresterande spelaren som vill analysera varje detalj.

Om du har en större budget ska du tänka på att köpa in en Garmin Approach S60-Black. Den kanske är dyrare än de flesta golfklockarna, men den är en av de bästa som finns på marknaden.

Klockan har en snygg design som passar lika bra på banan som utanför om det så är en löprunda på förmiddagen eller en middag på kvällen.

Ladda ned egna urtavlor, appar och widgets från Garmins egna butik och anpassa din enhet precis som du vill ha det.

Du får den information du behöver för en prickfri och snabb strategi för ditt slag. Med hjälp av Garmins egna verktyg Greenview och Autoshot ger den dig perfekta avstånd och information om slagen.

Greenview, en funktion där du ser greenens sanna form var du än är på banan. Du kan manuellt flytta flaggan till dagens placering för utökad noggrannhet och med hjälp av Pinpointer hjälper klockan dig med riktningen vid blinda slag.

Utöver det det har klockan svinganalys för att förbättra din sving och touch targeting som låter dig mäta avståndet till greenen.

När du köper klockan ger den dig tillgång till Garmin Golfs app som är designad för att spara statistik och dela med dina vänner.

Om du är ute är en golfklocka med kvalité och funktioner är det det inget som slår denna klockan!
Så ta din golfbag och dina golfklubbor och börja golfa!

Klockan är förprogrammerad med fler än 40 000 förinlästa banor från hela världen.

I premium-kategorin är den definitivt den golfklocka som är bäst i test.

Prisvärd: Garmin Approach S40 (Black)

För vem: För spelaren som vill ta sitt spel till nästa nivå oavsett handikapp.

En annan högpresterande klocka från Garmin är deras approach S40, som också är en av de snyggaste design klockorna på marknaden. Designen är minimalistisk och urbandet med hål gör att den blir mycket luftig. Precis som Garmin Approach S60 har denna klocka en imponerande lista av funktioner. Vad sägs om Autoshot, Greenview som ger dig exakt GPS teknologi som gör att du kan förbättra dina layups till greenen.

Green View, en funktion som visar greenes utformning. Du kan manuellt flytta flaggan till banans placering för dagen för att få rätt avstånd till hålet.

Autoshot, en funktion som hjälper dig att håll koll på slagen per automatik. Sedan kan du enkelt analysera din runda efter du har spelat klart.

Smart Notification, en funktion som gör att du inte missar viktiga sms eller mejl på din runda. Använd klockan för att läsa och svara på viktigt meddelanden.

Klockan är prisvärd samtidigt som den är den perfekta balansen mellan smidig avståndsinformation och enkelhet. Den är otroligt lätt och behaglig att använda på greenen och du känner knappt att den sitter på armen.

Denna prisvärda klockan är perfekt för dig som vill ta ditt spel till nästa nivå.

När du köper klockan ger den dig tillgång till Garmin Golfs app som är designad för att spara statistik och dela med dina vänner.

Budget: Garmin Approach S10 (Black)

För vem: För medel och höghandicapare som vill börjat att analysera sitt spel genom att mäta avstånd.

Golfklockan Garmin Approach S10 är en golfklocka som är helt fokuserad på golf med sin enkla, intuitiva design. Den är lätt och bekväm att använda med sin enkla pekskärm för att navigera dig till greenen. Klockan väger bara 35 gram och du känner knappt att du har den på dig när du svingar.

Även om klockan har en slimmad design har den alla grundläggande funktioner som en golfklocka ska ha. Den visar avstånd till framkant, mitt och bakkant av greenen och mäter avstånd till bunkrar och vatten.

På grund av sin slimmade design och skärm har klockan en fantastisk batteritid som kan klara upp till 3 rundor på en laddning (Vi spelade 3 rundor och 6 hål). Om du använder klockan utan GPS-funktionerna för vardagligt bruk kan den hålla sig upp 14 till veckor utan att behövas laddas.

Klockan är perfekt för den nya golfaren som vill hitta det bästa sättet för att utveckla sin golf. Den är designad att se ut som ett fitnessband och sitter mycket bra på vristen.

Bubblare: Bushnel Excel Golf GPS

För vem: För medel och höghandicapare som är ute efter de mest grundläggande funktionerna

Denna klocka har en mycket attraktiv display och är mer lik en smartwatch i sin design och stil. Den har över 35 000 förprogrammerade banor, mäter mitt och bakkant av greenen och kan mäta upp till 4 hinder per hål.

Koppla ihop din telefon genom bluetooth för att anpassa ditt svingtempo för bästa bollträff. När du gör denna kopplingen får du även notifikationer på klockan som sms eller viktiga samtal.
Du behöver inte längre föra över statistik till datorn utan kan lägga in direkt i Bushnels egna applikation för att föra statistik över din runda.

Klockan har en imponerande batteritid på ca 12 timmar vilket gör att den sticker ut från andra billigare golfklockor. Utöver detta är klockan kompatibel med din smartphone så att du kan få notifikationer.

Varför ska du lita på oss?

Vi är precis som andra, ett gäng glada golfare på olika nivåer som använder oss dagligen av golftillbehör. Vi köper in och testar de senaste produkterna frekvent. Du har säkert landat här genom att söka ”golfklocka test” eller ”bästa golfklockan” och vi vet hur svårt det kan vara att hitta i djungeln av utrustning. Som tur är behöver du alltså inte testa alla produkter själv utan i denna artikel ser du de som är bäst i test.

Hur kom vi fram till vilka produkter vi skulle testa?

Vi har gjort en noggrann research för att hitta golfklockor som har fått bra betyg på hemsidor, samt genom referenser från många andra golfälskare.

Hur testade vi golfklockorna?

Vi spelade 3 st rundor där vi testade olika klockor var 9:e hål. Därefter bytte vi med varandra för att kunna ge en objektiv bedömning. Saker som vi bedömer är:
Användarvänlighet
Funktionalitet
Batteritid
Handikapbaserat

Vanliga frågor

Varför ska jag använda en golfklocka?

Med en golfklocka kan du börja spela smart med fullständigt information. Du har tillgång till exakta distanser och du får en bättre förståelse för längden i ditt spel vilket gör att du kan spara otroligt många slag.

Kan jag använda en golfklocka till mer än golf?

De flesta klockorna är anpassade just för golf, men många av klockorna har basfunktioner som att visa tid och ställa alarm.

Är golfklockor vattentäta?

Alla golfklockor är inte vattentäta, om detta är ett krav är det bäst att kolla upp det.

Får man använda golfklockor på tävlingar?

Regelmässigt är det idag förbjudet att använda sig att avståndsmätare på tävlingar, men det finns idag en lokal regel som gör att golfklubbor får välja om det är giltigt.
På proffstävlingar är det inte tillåtet.

Lämna en kommentar