Golfbag Bäst i test: Bästa Golfväskan 2019

En bra golfbag är inte bara snygg, utan underlättar också tiden på golfbanan och kan förgylla hela golfupplevelsen. Golfbagen håller alla dyrbara klubbor skyddade, och med plats för alla tillbehör som behövs på banan är den oumbärlig för golfentusiaster, oavsett handicap eller nivå. 

I den här artikeln listar vi våra favoriter inom fyra olika kategorier, så att du kan hitta den bästa golfbagen för dig.

Vad är det för skillnad på bärbag och vagnbag?

En bärbag är designad för att du ska kunna bära väskan, medan en vagnbag är avsedd att dras fram. Vilken som är bäst är en smakfråga. Många gillar friheten som en bärbag erbjuder, medan andra menar att en vagnbag är skonsammare mot kroppen och ger en bekvämare golfupplevelse.

Vissa bärbags kommer med uppfällbara ben för att den ska kunna ställas upp, vilket underlättar att plocka fram klubbor och liknande. Ibland kallas denna typ för ståbag, medan vissa återförsäljare enbart använder begreppet bärbag, oavsett om väskan har stativ eller ej.

Några fördelar med en bärbag är:

  • Smidig att ta med
  • Ger fria händer
  • Du kan gå med den överallt oavsett underlag

Några fördelar med en vagnbag är

  • Avlastar ryggen
  • Bekväm och skonsam mot kroppen
  • Lättare att ta med extrautrustning/kläder

Vad utgör en bra golfbag?

En bra golfbag behöver vara utformad så att du bekvämt kan ta dig runt med den när du spelar. Du bör därför tänka igenom om du vill bära eller dra din vagn, beroende på dina förutsättningar. Ska du orka med en längre golfrunda måste bagen vara smidig och bekväm att ta med sig.  För att bli en golfbag som är bäst i test krävs dock mer än bara att den är lätt att ha med sig.

Därutöver är förstås funktionen på golfbagen viktig. Det bör finns olika förslutningsbara och täta fickor, dels för de tillbehör du behöver ha med dig på golfbanan, men även för personliga saker som plånbok, mobiltelefon och så vidare. Den bästa golfväskan är många gånger också den som bäst passar dig och vad du vill ha med dig på banan. En vattentät golfbag är också ett bra inköp då du i din golfkarriär nästan garanterat kommer få uppleva en del skurar.

Sist men inte minst har vi förvaringen av klubborna. Olika golfbagar har olika utformning på själva facken för klubborna. Även detta är en smakfråga hur man bäst anordnar sin klubbuppsättning, men det är värt att tänka igenom, ifall du vill organisera klubborna på något särskilt vis. 

Premium: Cobra Ultradry Cart Bag

Som namnet antyder är denna vagnbag anpassad för att klara alla möjliga väder. Med smart design och vattenavvisande material vid blixtlåsen håller den väskan torr.

Den är 15-delad och rymmer alla dina klubbor, med ett externt fack för puttern. Den har sju fickor på framsidan för enkel och smidig åtkomst även när den står på vagnen. 

Cobra Ultradry Cart Bag är utrustad med flera smarta handtag vilket är mycket bra för att undvika lyft som inte är skonsamma mot kroppen.

Summa summarum är denna golfbag från Cobra ett bra alternativ för den som vill ha en premiumbag som tål det mesta, är flexibel och funktionell. Helt klart ett topp-alternativ!

Premium: Cobra Ultradry Stand Bag

Precis som Cobras andra Ultradry-modell är denna gjord för att stå emot väder och vind. Det är en bärbag med axelremmar för smidig hantering. 

Denna modell är utrustad med en EasyFlex-bas, vilket ger den god kontakt med marken och den står stadigt när den ställs upp med hjälp av benen. 

Cobra Ultradry Stand bag rymmer 14 fullängdsklubbor och har flera fickor med vattentäta sömmar. En snygg och praktisk väska, som är lätthanterlig och passar till golfrundan oavsett klimat eller väder. 

Golfbagen har en lätt vikt och är ergonomiskt anpassad då den balanseras väl på ryggen med hjälp av 4-punkts-selen. 

För dig som vill ha en bärbag med stativ som är smidig att bära runt, står stadigt och håller för både väder och tuffa tag, är denna premiumbag ett klockrent alternativ. Den uppfyller alla krav på en bra bärbag och kan förgylla vilken golfrunda som helst med sin närvaro. 

Prisvärd: Wilson Staff Dry Tech II Cart Bag

Den här vagnbagen från Wilson är robust och väl genomtänkt i sin utformning. Den är gjord för att stå emot alla väder och har vattentät förslutning. För dig som letar en prisvärt kan detta vara den bästa golfbagen för dig.

Med plats för 14 klubbor och sina sex fickor, samt en mängd smarta funktioner som paraplyhållare, trippla handtag och termoficka är den här golfbagen från Wilson ett väldigt prisvärt alternativ. Den kommer med allt som behövs för en härlig golfrunda, oavsett väderförutsättningar. 

Wilson lägger stor vikt vid att deras väskor ska vara lätta att hålla organiserade, vilket inte är något undantag för denna vagnbag. Den är ypperlig för dig som har mycket prylar med dig och snabbt och enkelt vill kunna plocka fram diverse tillbehör eller förvara värdesaker och andra personliga föremål.

Om du letar efter en prisvärd golfbag att dra med dig ut på golfbanan är det här alternativet från Wilson en het kandidat!

Prisvärd: TaylorMade 17 FlexTech

FlexTech är namnet på den patenterade uppställningsanordning som finns på golfbagar från TaylorMade. GolfAlot var mycket nöjda med TaylorMades golfbag efter att ha testat den grundligt, både med väskan som helhet, samt med de stadiga benen som klarade både blåst och svårt underlag.

Det är en hyfsat lätt väska som rymmer allt det nödvändigaste och är enkel att ta sig runt med. Det gör att den helt klart klassar in på vår lista över prisvärda alternativ. 

Tillverkarna själva lägger stor vikt vid golfbagens hållbarhet, då en bra golfbag är menad att skydda klubborna och hålla lika länge, eller helst ännu längre, än klubborna gör. TaylorMades bag är gjord för att hålla, vilket är en trygghet och förhöjer väskans värde.

Väskan har ett väldesignat system för att ge stöd när den bärs på ryggen och axlarna, vilket är viktigt för en bärbag som ska användas frekvent.

Budget: Wilson Staff Prostaff Cart Bag

En bra golfbag behöver inte kosta skjortan, vilket blir extra tydligt när vi tar en titt på Wilsons budgetalternativ. En fullt funktionell och smidig vagnbag, med 14-delad topp, smarta fickor med enkel tillgång från vagnen. 

Väskan är gjord av flera olika material av god kvalitet och är designad att stå emot alla möjliga väderförutsättningar. Väskan kommer till och med regnhuva, för blöta dagar på golfbanan. 

Väskan är robust och har en bottenplatta som är välanpassad till de flesta vagnar där den ligger stadigt. Det är viktigt, så att väskan inte vrids eller snurrar omkring när du drar runt den på golfbanan, vilket annars kan vara väldigt frustrerande. 

Med fickor för både tillbehör och personliga föremål har Wilsons vagnväska egentligen allt som behövs utan att krångla till det. Det är en stadig golfbag, till ett mycket förmånligt pris för dig som inte vill krångla till det!

Budget: Wilson Staff Prostaff Carry Bag

En bra bärväska, perfekt för dig som vill ha en lite lättare variant. Den är delad i fyra avdelningar upptill, har fyra stängningsbara fickor och en mängd funktioner för att ta med ytterligare tillbehör. Tack vare sitt pris är det också en förhållandevis billig golfbag vilket gör att den definitivt hamnar i vår bästa budget kategori.

Wilsons Prostaff bärväska har, som många andra väskor av det märket, väldigt genomtänkta förvaringsutrymmen. Det ska inte vara något krångel att få fram den klubba, eller det tillbehör du letar efter, vilket är skönt med denna väska. 

Väskan har ett stativ som är enkelt att använda och dubbla axelremmar med 4-punktsfäste, vilket ger den en god komfort. Den är även smidig att ta ner från ryggen och snabbt ställa upp när det är dags att göra sig redo för nästa hål.

För dig som vill ha en mindre budgetväska med stativ, är det här alternativet från Wilson perfekt. Det är en klockren bärväska till ett överkomligt pris!

Bubblare: Wilson Staff – Dry Tech II Cart Bag

Wilson Staffs Dry Tech II Cart Bag finns även i läckert röd-svart utförande med vita detaljer. Det är en klockren lättviktsväska med klockren funktion till en överkomlig prislapp. Därför vill vi slå ett slag för golfbagen även i denna design, särskilt då den ibland till och med kan ligga något lägre i prisnivå, än samma väska i annat utförande.

Det märks att den här bagen är gjord för golfaren som gillar att vara ute i alla väder – väskan håller värmen inne och regnet ute. 

Den här golfbagen är gjord för att stå bra på vagnen, med en solid bas som ger en stadig hållning. Samtidigt finns även en axelrem för stunder då det är smidigare att bara slänga upp och bära den med sig istället. Det är en genomtänkt väska som är enkel att ta med sig när- och var som helst. 

Bubblare: Srixon Tour Stand

Den här bubblaren är en riktigt snygg väska, inspirerad av Srixons Tour Staff Bag. Den är relativt lätt och har ett bra stadigt stativ med anti-halkvaddering för att motverka att benen glider isär. 

Tack vare det lätta nylonmaterialet blir hela väskan relativt lätt, vilket är väsentligt för en bärväska som ska tas med under långa dagar på golfbanan. 

Andra smarta tillbehör finns med, som regnhuva, dubbla bärremmar och ett ergonomiskt designat front-handtag. 

Srixon Tour Stand sticker ut som en väldigt proffsig väska, till ett relativt lågt pris, vilket är en av anledningarna till att vi valt ut den som en av våra bubblare. 

Den här bärbagen passar de flesta och ger en behaglig golfupplevelse, samtidigt som den är stilren och funktionell. Ett klockrent alternativ för dig som vill ha en originell bärbag med stativ!

Lämna en kommentar