Test av Golfbollar: Att välja Bästa golfbollen 2019

Allt kan inte skyllas på golfbollen men man kan inte komma ifrån att bollen kan påverka en del. En golfboll ur budgetsortimentet är inte av samma kvalitet som de dyrare varianterna men de fungerar bra på de flesta sorters banor. Därför har vi skapat denna artikel som ett test av golfbollar, för att hjälpa dig välja den bästa golfbollen, för just dig. Det som är klassiskt för de billigare bollarna är att de är lite mjukare. Här presenterar vi de överlägset bästa bollarna som finns att tillgå för dig som vill hålla dig inom en budget i ditt spelande.

Välja färg och material i golfbollen

Golfbollar finns i en mängd olika färger, om du gillar rosa så finns det t.o.m rosa golfbollar. Färgen har för det mesta inte någon betydelse. Om man har lite svårt för färgseende kan det dock vara bättre med en starkt färgad boll som skiljer sig från omgivningen.

När det gäller golfbollens material har det desto större betydelse för bollens funktion på golfbanan. Vissa material är hårdare än andra, vissa väger mer. När det gäller de prisvärda golfbollarna är de ofta av typen allround. Det betyder att de fungerar bra både för spel på nära håll, och för spel på längre banor.

Påverkar bollen verkligen slaget?

Vi kan garantera dig att du inte kommer att vilja gå tillbaka till en billigare golfboll när du provspelat en variant i premiumklassen. Även om bollarna kan se likadana ut på utsidan är det långt ifrån samma sak att spela med dem. Det finns bollar av olika diameter, olika mängder innehåll, vikt och mönster på utsidan. En golfboll i premiumklassen är tillverkad av helt andra material och ger en fantastisk känsla i spelet även om du bara spelar för skojs skull med dina vänner. Om frågan: ”vilken golfboll passar mig” finns i ditt huvud, fortsätt då läsa för det är just vad vi vill svara på med detta inlägg.

Golfboll Premium

Om du vill kunna dominera på golfbanan oavsett om det är tävling eller träning bör du se till att välja den allra bästa golfbollen. De här bollarna är de bästa i premiumsortimentet. Det här är med andra ord något för dig som vill spela överlägset bra ute på banan.

Om du spelat golf ett tag vill du antagligen kunna prestera på topp när det verkligen gäller. Det är då du bör tänka på att välja golfbollar i premiumklassen. Med dem når du en oslagbar precision på dina slag, du får en bra längd och dessutom blir känslan i slaget helt perfekt.

Taylor Made TP5 – 2 dussin

Det här är en tourboll som heter duga! Trots att den är relativt nylanserad har den fått ordentlig genomslagskraft och det är kanske inte så konstigt. Det här är golfbollarnas Rolls Royce! Här får du som spelare hela 10 % extra distans med ett slag och du får maximal kontroll på green. TriFast-kärnan i bollen ger mindre spinn när du måste slå långt och det gör att distansen blir oslagbar. När du däremot ska slå korta slag in mot green hjälper DualSpin-skalet dig att få en rejäl spinn och mer kontroll. Det här är en boll för dig som slår normalhårt.

Callaway Chrome Soft Truvis vit/rosa – 2 dussin

Det här är en lite mer färgglad golfboll för dig som föredrar tredelsbollar. Den här golfbollen har ett dura spin-skal som ger en fantastiskt snurr när du slår på nära håll, och den mjuka kärnan ger mindre spinn när du slår med drivern för att du ska nå en så lång distans som möjligt. Det här är en boll för dig som vill sticka ut på golfbanan!

Golfboll Prisvärd

Det ska vara roligt att spela golf och man ska kunna åka till banan med en bra känsla i magen. Att spela bort en boll ska inte vara en katastrof. Det är då du bör rikta in dig på golfbollarna i den prisvärda kategorin. Här finns det bollar i flera olika modeller.

Om du vill kunna spela bra både på långa och korta avstånd, men inte har möjlighet eller vill lägga ut allt för mycket pengar på golfbollarna är de prisvärda alternativen rätt för dig. Här får du en bra boll med precision, hyfsad längd och okej känsla. Men vilka golfbollar är egentligen mest prisvärda?

Srixon AD333 Vit

Det här är en riktigt klassisk golfboll. Just det här är den 8:e generationen av bollen och den har fått en lite uppdaterad modell. Det här är en boll som fungerar perfekt på greenen tack vare dess förhållande mellan mjukhet, känsla och kontroll. Bollen är mycket tålig och fungerar även bra för den som slår lite hårdare.

Titleist Tour Soft Golf Ball

Det här är en mycket prisvärd golfboll med bra precision och kontroll. Den har en rejält stor kärna och det gör att bollen är en av de mjukaste som någonsin tillverkats. Skalet är av typen 4CE och det förstärker den mjuka känslan. Om du är ute efter en golfboll som erbjuder hög hastighet, lång distans och bra egenskaper för närspel är det här en mycket prisvärd variant. Bollen är dessutom mycket vindtålig och det för att du kan skjuta bollen rakt trots att det blåser lite kraftigare.

Golfboll Budget

När det gäller golfbollar finns de i många olika prisklasser och modeller. Men hur ser utbudet egentligen ut inom budgetsortimentet? Oavsett om du är en ny eller erfaren spelare som ibland råkar slå iväg bollen lite fel och hellre tar fram en ny sådan är det här rätt kategori för dig.

När det gäller golfbollar i budgetsortimentet ska du inte räkna med att få en golfboll i guld. Men du får en golfboll som passar bra på träning, när du är ute och golfar med vänner eller när du helt enkelt vill slappna av lite efter en tuff arbetsdag.

Wilson StaffDX2 Soft 12-Pack Vit

Det här är en av de absolut mjukaste golfbollarna som någonsin har tillverkats. Den har en stor och rejäl kärna och det är just den som gör bollen så mjuk. Trots det ger den relativt god respons. Även om det inte är en boll som gör att du kan dominera i de tuffaste golftävlingarna kan du ge lagkamrater och vänner ett gott motstånd. Bollarna tar sig fram även på längre distanser och känslan är inte helt olik en dyrare tourboll.

Srixon Soft Feel Gul

Om du inte vill leta efter en golfboll är det här rätt modell för dig. Den här klargula bollen hittar du lätt även i högre gräs. Den här bollen har funnits på marknaden i hela 19 år och den tappar inte i popularitet. Om du söker en mjuk boll men bra respons och överlägsen längd är det här ett bra val. Golfbollen går dessutom fint genom luften och påverkas inte alls lika mycket av vinden som andra bollar i budgetklassen kan göra.

Golfboll Bubblare

När en golfare som jag tänker på en bubblare så tänker vi på en golfboll som sticker ut – som bjuder på det oväntade. Golfbollarna TP5 och TP5X erbjuder ett innovativt sätt att spela golf på. Två bollar som kan locka nya spelare till sporten och glädja rutinerade spelare som vill ha omväxling.

TaylorMade (som på svenska står för skräddarsydd) är företaget som 2019 kan behaga alla golfare där ute (jag, min golfklubb och du). Golfbollar som man kan ge till andra eller sig själv. Kanske ska du på en exotisk resa till Sydafrika och vill slå folk med häpnad där borta? Eller njuta hemma av dem?

Taylormade TP5x

TaylorMade har lyckats med konststycket att skapa fantastiska femdelsbollar som har ett så kallat högflexibelt material som åstadkommer en större prestanda än tidigare. Jon Rahm, det högt rankade spanska fullblodsproffset inom vår kära sport golf fick äran att testa bollarna.

Bollarna var häpnadsväckande lätta att få fart på! Jons bästa träffar slog iväg bollen med en utgångsfart på 299 km/h! Betänk dock att en nybörjare inte har den rätta svingen i sig, med med lite övning på förslagsvis dessa bollar är rekordet inom räckhåll!

Grundprincipen med dessa bollar är att den har en mjuk kärna vars yttre höljen gradvis blir styvare. Speed Layer System (Fartskiktsystem) heter tillverkningsmodellen som gör att bollen lätt och elegant rör sig framåt. Vill man bli en komplett (och rask) golfare så är dessa golfbollar bra!

Ytterligare funktioner som gör bollarna till några att räkna med på allvar

Bollarna är vita till utseendet och dess yttre skal består av materialet uretan. Det inre skalet är styvare, vilket gör att bollen får en bättre backspin. Tänk själv, jag måste balansera krafterna (stenarna) när jag lastar min skottkärra, för att erhålla jämvikt.

Skalet är mer slittåligt än någonsin förut och den tål att bli skrapad på av en golfklubba. Dessutom är flera världsrankade golfare med och spelar med dessa bollar! Professionella idrottare lägger ned mycket tid på övning, men pengar spenderar de på material som dessa utmärkta bollar.

Jag kan varmt rekommendera dessa bollar till dig och hela familjen! Kom ihåg, en bubblare är dubbelt så rolig att testa!

Lämna en kommentar