Test: Bästa golfhandsken 2020 – Golfhandskar

Många golfare väljer att använda handske när de spelar. Det är en del av golfarens utrustning som det inte alltid pratas så mycket om. En bra golfhandske ger dig ett bättre grepp, utan att du behöver hålla i klubban hårdare. De ska sitta bekvämt och fungera oavsett väder, samt vara tåliga. I den här artikeln guidar vi dig inför ditt köp av den bästa golfhandsken för dig och var du kan hitta dem på nätet.

Ska man ha en vänster eller högerhandske?

Vilken hand ska man egentligen ha sin golfhandske på? En handske ska sitta på den hand som är högst upp när du svingar klubban. Om du svingar från höger sida, kommer du att ha din handske på din vänstra hand, och tvärtom. Detta eftersom det är den handen som håller i klubban med och löper störst risk att glida eller tappa greppet.

Varför har man bara en handske?

Vid en golfsving är det den översta handen som har störst kontakt med klubban samt har störst påverkan på själva svingen. Det gäller att den handen har ett bra grepp, vilket kan vara vanskligt ibland, särskilt om det regnar, eller du blir svettig och så vidare. Då kan en handske vara till hjälp och många spelar uppskattar stödet handsken erbjuder.

Vad är det för skillnad på vanliga handskar och regnhandskar?

Många golfhandskar är lämpade för de flesta väderförutsättningar. Skillnaden mellan vanliga handskar och regnhandskar är att regnhandskarna är optimala att använda när det är blött. Materialet de är gjorda av erbjuder ett väldigt bra grepp just när de blir blöta. Genom att ha ett par regnhandskar blir regn under golfrundan inte nödvändigtvis något negativt för din förmåga att spela.

Det finns även golfhandskar som är anpassade för ännu kallare klimat, till exempel vinterhandskar. Den som golfar på kallare breddgrader, som vi här hemma i Norden, får vänja sig med att det inte bara är solsken och varma dagar ute på det gröna fältet. Med rätt utrustning går det att golfa i alla väder.

Hur länge håller handskar?

Golfhandskar slits en del under en golfrunda, men hur mycket de slits påverkas till stor del av hur du använder dem. Ett par handskar du tar väl hand om bör hålla åtminstone 10 rundor, om inte upp till 20. Om handsken sitter bra på din hand, du håller klubban och svingar rätt, samt förvarar handsken korrekt, ökar chanserna att den håller längre.

Det varierar förstås även en del mellan olika modeller, väderförutsättning, spelstil och så vidare. Men att handskarna slits är oundvikligt.

Hur ska man förvara sina handskar?

När du spelat en runda kommer din handske sannolikt vara blöt av svett eller vatten. Den måste tas ut och få chansen att torka, men bör inte läggas ut i solen direkt. Då kan handsken istället bli torr och alltför hård. Om den istället får torka inomhus kommer den att hålla längre.

Glöm inte bort några skrynkliga gamla handskar jackfickan, utan ta hand om dem så gott det går så får du ut maximalt av dina handskar. När du är ute och spelar finns det ofta en lämplig ficka på golfbagen att ha handskarna i när du inte använder dem.

Premium: Wilson Staff FG Tour

Den här läderhandsken från Wilson är riktigt tunn och sitter perfekt, med en tight och naturlig passform. Fingrarna är färdig-formade vilket hjälper handsken att sitta naturligt direkt från start.

Enligt Wilson själva är handsken utformad med elitgolfarens höga krav i åtanke. Handsken erbjuder ett starkt grepp om klubba och cabretta-lädret gör handsken mjuk och bekväm att ha på sig.

Handsken är dessutom riktigt snygg och Wilson överlag gör väldigt stilrena och proffsiga produkter. Vi gillar den här handsken och känner att den är perfekt både för nya och mer erfarna golfare.

Om du är ute efter det allra bästa är denna premiumhandske en riktigt fröjd att spela i. Den sitter helt perfekt och kommer hjälpa dig att din golf till nästa nivå, med det perfekta greppet i din sving. Varmt rekommenderad golfhandske!

Premium: Callaway Golfhandske Tour Authentic

Callaways Tour Authentic är en handske gjord i cabretta-läder av högsta kvalitet. Den har dessutom det varumärkesskyddade tillägget GripTac, vilket gör greppet bättre. Callaway själva beskriver det som ”handsken Callaways golfproffs har på sig på helgerna”.

Handsken är ett av våra premiumval då den är av oerhört hög kvalitet. Komfort och grepp är av världsklass och handsken för med sig en potential att ta ditt spel till nya höjder.

Vill du känna dig som ett proffs ute på golfrundan är Callaways Tour Authentic ett ypperligt val. Den är av riktigt hög kvalitet och när du har den hemma kommer du att längta tills det är dags att dra på den under nästa golfrunda!

Prisvärd: Wilson Staff Conform

Den här handsken från Wilson är väldigt fin och oerhört prisvärd. Tillverkad i läder, med ett extra skydd av märket 3M, vilket bidrar till handskens förmåga att bibehålla sin mjukhet, även efter många rundor.

Handsken är, precis som Wilsons många andra produkter, snygg och hjälper dig att hålla stilen ute på banan.

Wilson Staff Conform har en antimikrobiell väv som håller handsken sval och får bort fukten, samtidigt som den gör att handsken ”andas” och gör det bekvämt att ha den på sig även längre stunder.  

Med så många bra funktioner till ett lågt pris är det svårt att inte uppskatta Wilsons Staff Conform-handske. Den här är perfekt att ha på lager och kommer snabbt till användning när det är läge att dra ut på en golfrunda.

Prisvärd: Wilson Staff Grip Plus

Den här mycket prisvärda handsken från Wilson är ännu en i raden av deras kvalitetshandskar. Wilson Staff Grip Plus är utformad i syntetiskt läder av mycket hög kvalitet och ger både bra grepp, känsla samt hållbarhet. På ovansidan är handsken tillverkad i ett extra tunt material, vilket gör att känslan att ha den på sig är väldigt behaglig.

Handsken är gjort för att vara ergonomisk och ge en extra edge ute på golfbanan, samtidigt som det är bekvämt att han den på sig. Allt som allt en förvånansvärt skön och funktionell handske till ett lågt pris, vilket gör det till en mycket prisvärd kandidat.

Det är smått otroligt hur många prisvärda kvalitetshandskar Wilson lyckats ta fram. Även den här modellen är helt underbar och förgyller vilken golfrunda som helst med komfort och ett supergrepp.

Budget: Srixon Ballmarker Glove

Srixons Ballmarker är en handske för alla väder till ett mycket förmånligt pris. Den är gjord i både skinn och syntet, där ovansidan är syntetisk.

Den ger ett riktigt bra grepp och är dessutom väldigt hållbar. Det är tacksamt att få så mycket valuta för pengarna som denna handske från Srixon erbjuder.

Handsken är en allvädershandske, men är förmodligen inte lämplig att använda om det skulle regna ordentligt. Men sol, lätt regn eller blåsiga förhållanden ska inte vara några som helst problem med denna handske.

Vi gillar Srixons Ballmarker Glove och är tacksamma för att det finns det så pass fint budgetalternativ. Letar du billiga golfhandskar är denna definitivt ett bra alternativ. Denna har vi gärna en eller två hemma utav hemma i lådorna, för att alltid vara redo för en ny runda när det är dags.

Budget: Taylormade Golfhandske Allväder

Taylormades golfhandske är utformad för att låta handen andas och sitta bekvämt under hela golfrundan. Trots det låga priset är sömmarna och passformen riktigt bra, vilket är en kvalitetsmarkör hos en golfhandske.

Handskarna är gjorda i både äkta läder och i syntetiskt material. Taylormades handskar har väldigt många fina omdömen på Amazon och folk verkar framförallt uppskatta hur bekvämt de sitter.

Handskarna är enkla men stilrena i sin design och sticker inte ut särskilt mycket när du har dem på dig på golfbanan. Faktum är att de inte alls framstår som några budgethandskar, utan ger ett ganska proffsigt och propert intryck.  

Taylormades allvädershandske är en skön golfhandske till ett bra pris – vad finns det att inte gilla?

Bubblare: G/Fore Skinnhandske

De här golfhandskarna från G/Fore sticker ut i mängden. Antingen älskar du eller så hatar du designen på den här handsken! G/Fore försöker göra något unikt med sina handskar och använder lekfulla färger och vågar pröva en annorlunda stil.

Bortom utseendet är handsken hur som helst av väldigt hög kvalitet och är tillverkad i cabretta-skinn av riktigt hög standard. Dessa handskar har använts av flera proffs under touren, bland annat under PGA och Europatouren. 

Vi gillar verkligen lekfullheten i G/Fores golfhandskar. När du inte vill se ut som alla andra är detta en härlig och uppfriskande variant att ta med på nästa golfrunda!

Bubblare: Footjoy Golfhandske GT Extreme

Footjoys handske är en väldigt avancerad produkt som tagits fram genom en påkostad teknisk utvecklingsprocess. Den har en greppvänlig uppsättning i fingrar och tumme, vilket gör att den enkelt hjälper till att förbättra din sving när du håller i klubban.

Det är en allvädershandske vilket passar bra i stort sett när som helst, utom möjligen när det regnar riktigt ordentligt ut på golfbanan.

Footjoy är ett kvalitetsmärke som varit med under en lång tid och deras golfhandskar passar såväl nybörjaren som proffset. Inte att förglömma är den stilrena designen, vilket också är något av ett signum för FootJoy. Kvalitet och komfort att rekommendera!

Lämna en kommentar