Bästa Golfkeps 2020

En golfkeps fyller ett par viktiga funktioner ute på golfbanan. Dels skyddar den mot solen, vilket är särskilt viktigt under sommaren, eller då du golfar på varmare breddgrader. Kepsen ger både ett visst skydd för ögonen, samt håller huvudet svalt.

Utöver dess funktion som solskydd, är golfkepsen givetvis en snygg accessoar. Modetrenderna inom golf kommer och går, men om du tittar på proffstouren kommer du att märka att de allra flesta har en keps på huvudet. Det är förmodligen lika stor del mode, som funktion som ligger bakom detta.

I den här artikeln listar vi våra favoriter, och hjälper dig att hitta den bästa golfkepsen som håller dig sval och snygg på golfbanan.

Vilka märken är vanliga?

Det finns många varumärken som tillverkar kepsar avsedda för golfbanan. Vissa är mer traditionella sportklädesmärken som till exempel:

  • Puma
  • Nike
  • Under Armour
  • Mizuno

Det finns även golfkepsar av tillverkare som är mer inriktade på golfutrustning, till exempel:

  • Callaway
  • Taylormade
  • Titleist
  • Wilson

Vad kostar en golfkeps?

De flesta golfkepsar kostar någonstans mellan 100-250 kronor. De är ett billigt sätt att hålla dig sval på golfbanan och hjälper dig att undvika att få solen i ögonen. Att ha ett par snygga golfkepsar redo inför golfsäsongen är nästan ett måste!

Under Armour Golf TB Classic Mesh Golfkeps Vit

Under Armours keps har en tydlig och snygg design med märkets logotyp på framsidan. Kepsen är formsydd och finns tillgänglig i två storlekar. Materialet har maskor baktill, vilket gör att det andas och håller huvudet svalt.

Vi gillar den här kepsen då den både är snygg och stilren, samt håller huvudet svalt under varma dagar på det gröna fältet. Eftersom den är formsydd och inte justerbar gäller det dock att kolla så att du köper rätt storlek. Hur som helst en riktigt fin keps som vi varmt rekommenderar.

Regnkeps Softshellkeps

En golfkeps behöver inte vara av något särskilt märke för att fylla sin funktion. Den här diskreta kepsen i helsvart håller stilen utan att vara skrikig eller störande. Den håller både vind och vatten borta, och skyddar mot solen. En smart keps för alla väder helt enkelt.

Den är dessutom billig och har ett spänne med kardborre som går att justera för att anpassas efter ditt huvud. Kepsen är till verkad i ett mjukt ”softshell”-material. Den här kepsen är perfekt som en reservkeps och funkar att ha på sig när som helst. Vi gillar att ha ett par extra kepsar att rotera mellan, och detta är en klar kandidat att fylla ut hatthyllan med.

Puma Golf P110 Snapback Cap Peacoat

Den här kepsen kommer från det välkända klädmärket Puma. Det är en relativt ny design och har synts mycket på huvudet hos det amerikanska golfproffset Rickie Fowler, som använt denna keps ute på touren.

Kepsen är en så kallad ”snapback”, alltså en justerbar keps med klassiskt plastspänne där bak. Den har en skärm som är lätt böjd och är perfekt för att skydda mot sol och hålla stilen under golfrundan.

Vi gillar Pumas keps och menar att den är ett välkommet tillskott i golfmodevärlden.

Mizuno DryLite Cap

Mizunos DryLite Cap är en väldigt lätt keps i ett tunt material. Den är särskilt utformad för att hållas sval och att kunna torka snabbt. Den är perfekt för idrotter där du blir svettig och fungerar lika bra på löprundan, som under en runda golf.

Mizuno är ett kvalitetsmärke när det kommer till funktionella idrottskläder, vilket märks i deras design. Den här kepsen är inget undantag, då materialet känns perfekt på huvudet. Den kommer i en storlek och anpassar sig efter skallens form.

Mizuna DryLite är en snygg och lätt keps som ger skydd och känns oerhört lätt att bära helt enkelt.

Under Armour Blitzing 3.0 Cap

Under Armour är erkänt duktiga på att göra välsittande kläder i funktionellt material. Denna keps har särskilt så kallat ”HeatGear”- svettband, som hjälper till att ta bort svetten och bidrar till att hålla svalkan samt hålla dig torr.

Kepsen har en bra passform och sitter snyggt och bekvämt på huvudet. Den är tillgänglig i flera olika storlekar och passar de flesta huvuden.

Designen är enkel och stilren med Under Armours logotyp på framsidan. En mycket fin keps som både är funktionell, snygg och sitter på bra på huvudet!

Daily Sports Miva Big Visor

I dammodet anpassat för golfbanan är det relativt vanligt med skärmar, istället för heltäckande kepsar. För dig som helst vill ha en skärm finns flera riktigt fina alternativ.

Denna skärm från Daily Sports är simpel men ändå väldigt genomtänkt. Med texten Daily broderad på sidan och ett justerbart vitt spänne baktill, är det en riktigt läcker design som ser bra ut ute på fältet.

En skärm håller solen borta samtidigt som den låter huvudet andas. Det är ett smart sätt att täcka ögonen för solen på ett minimalistiskt vis. Med den här skärmen från Daily Sports kommer du att se ut som ett proffs nästa gång du ska sänka en putt på din favoritbana.

Daily Sports Scotty Visor

En annan skärm från Scotty Visor. Den här är varianten sticker ut lite mer i sin design och passar dig som vill ha lite mer mönster i din outfit.

Solskärmen har ett resårband som går att reglera och är bekvämt utformad med mjukt frottématerial som ligger skönt mot pannan. På undersidan av skärmen är den grön, vilket är ett genomtänkt sätt att motverka att solen ska reflekteras i materialet.

Vi gillar den här skärmen och uppskattar verkligen Daily Sports känsla för både funktionalitet och mode, då deras huvudbonader alltid har väldigt läcker design. Deras produkter finns i en mängd olika färger och mönster.

Wilson Staff – Wilson Flat Brim Vit

Detta känns verkligen som en renodlad golfkeps och har Wilsons snygga W/S logga på sidan. Den har en platt och bred skärm och ett justerbart kardborrespänne där bak.

Wilson använder så kallad ”SnapX”-teknik, vilket gör att den alltid får den rätta passformen. En sådan här keps kan du se bland professionella spelare ute på touren och Wilson är ett väldigt populärt märke inom golfsporten.

Kepsen är dessutom snabbtorkande och utformat i ett material som låter huvudet andas. En riktigt snygg kvalitetskeps, rekommenderad för golfälskare!

Wilson Staff – Wilson Flat Brim Röd

Den här kepsen är alldeles för snygg för att bara komma i en färg. Här är den i rött, i samma utformning och material som den vita eller svarta varianten. Dessa kepsar går bra att matcha till din övriga outfit, vilket är ett sätt att sticka ut och hålla stilen på banan.

Färgvalet är givetvis en smakfråga, men vi är mycket förtjusta i dessa kepsar och kan inte låta bli att ta med den i flera färger i våra rekommendationer.

Dessa kepsar är dessutom billiga, vilket gör det möjligt att ha ett par stycken där hemma i garderoben. Under säsongen när det spelas som mest, är det alltid skönt att ha några kepsar att kunna rotera mellan.

Wilson Staff – Wilson Flat Brim Svart

Här är samma keps, slutligen i svart. Vilken är din favorit? Vit keps känns kanske som det mest klassiska valet, tätt följt av svart. Men det är ju härligt att det går att välja mellan flera olika färger.

Alla Wilsons kepsar har samma funktionalitet och sitter bra, torkar snabbt och håller huvudet svalt under varma dagar på golfbanan. Att ha en keps på huvudet är ovärderligt när solen skiner, så det är klokt att köpa hem ett par snygga kepsar att alltid ha redo inför nästa runda.

Lämna en kommentar