Bästa Golfvagnen 2019 – Test av Golfvagnar

För dig som vill avlasta ryggen och slippa bära din utrustning är en golfvagn din hjälpande hand ute på banan. På vagnen kan du placera all din utrustning som du sedan drar eller skjuter fram framför dig mellan hålen. 

Det finns en mängd olika sorters vagnar, vilket kan göra det något svårt att hitta den rätta vagnen som passar just dina behov. Vad är skillnaden på det olika sorterna egentligen? Hur ska man tänka när man ska köpa en ny golfvagn? I den här artikeln hjälper vi dig att hitta den bästa golfvagnen för dig.

Ska man ha två eller tre hjul på vagnen?

Vagnar med två hjul är i huvudsak designade för att du ska kunna dra vagnen efter dig. Trehjuliga vagnar kan istället skjutas framför dig, likt en barnvagn eller kundvagn i matbutiken. 

Generellt kan sägas att vagnar med två hjul tenderar att vara lite simplare modeller, oftast med några år på nacken. De är oftast billigare, men har även färre avancerade funktioner eller innovativ teknik och design. 

Vi vågar påstå att vagnar med tre hjul är betydligt mer ergonomiska och lättare att hantera. Trehjuliga vagnar brukar vara bättre anpassade för att kunna hantera olika typer av väskor på ett stabilt sätt. Dessutom finns det mer avancerade funktioner på trehjuliga vagnar och många företag satsar stort på att göra dem användarvänliga och hela tiden utveckla produkterna.

Utöver dessa vagntyper finns även vagnar med fyra hjul, samt elektriska golfvagnar.

Kan du ha en bärbag på en golfvagn?

Många bärbagar går att placera på en golfvagn. De är dock inte utformade för det ändamålet, vilket gör att de kan bli ostadiga. Det är oftast inte rekommenderat att använda en bärbag på en golfvagn, utan det är snarast att anse som en nödlösning. 

Får du ha golfvagn på tävlingar?

Enligt Svenska Golfförbundets regelverk finns inga begränsningar kring användande av golfvagnar. I sin spel- och tävlingshandbok  skriver de endast om regler som förbjuder transportmedel, alltså av typen som transporterar spelaren, inte enbart material och utrustning.

Däremot förekommer det att enskilda tävlingar och golfklubbar har särskilda regler för hur golfvagnar får, eller inte får, användas på deras golfbanor. Det brukar sägas tillhöra generellt golfvett att inte dra en golfvagn på greenen eller mellan green och bunker. 

För att veta vad som gäller på den golfbana du ska spela på, eller en enskild tävling, är bäst att fråga ägare eller arrangör och ta reda på vad som gäller just där.

Premium: Caddytek One V8 – 4 Wheel Golf Trolley

Den här fyrhjuliga vagnen är en riktigt stabil modell, gjord för att hålla och för att stå stadigt med de flesta väskor. Tack vare de stora hjulen klarar den en smidig färd över de flesta underlag, vilket givetvis är en viktig funktion hos en golfvagn.

Caddyteks One V8 är enkel att fälla ihop och kan snabbt lastas in och ut ur bagageutrymmet på bilen. Vagnen är gjord i aluminium och väger inte mer än 7,7 kilo. 

Den här golfvagnen är som en god vän och följeslagare ute på det gröna fältet, och för dig som inte vill bära golfväskan, är detta verkligen ett premiumalternativ av högsta klass. Vagnen kommer med flera smarta funktioner och fack för till exempel paraply, dryckeshållare och plats för poängkort och liknande. Allt detta gör att denna modell enkelt blir en ”bäst i test golfvagn”.

Premium: Caddytek 15.3 V2 – Golfvagn med 3 hjul

En annan av Caddyteks vagnar i absoluta toppklass. Den här trehjulingen underlättar vilken golfrunda som helst och är otroligt smidig, både att föra runt och att fälla ihop och transportera. Den väger mindre än 6,9 kilo, vilket gör den väldigt lätthanterlig.

Med fotbroms och ergonomiska handtag är Caddyteks trehjuliga vagn säker och skonsam att hantera. Den passar bra för de flesta väskor som står stadigt på den, vilket gör den väldigt allround och hjulen fungerar bra på i stort sett alla underlag.

För dig som är ute efter en 3-hjulig golfvagn är detta utan tvekan ett av de bättre alternativen. Caddytek beskriver sig själva som det ledande märket när det kommer till innovativa golfvagnar och det är tydligt att de brinner för att utveckla sina produkter. Köper du en Caddytek kan du vara säker på att få kvalitet.

Prisvärd: Golfvagn röd/svart fyrhjulsvagn

Den här golfvagnen är väldigt populär och det är ganska enkelt att förstå varför. Priset och funktionaliteten, i all sin enkelhet, gör att denna vagn framstår som väldigt prisvärd. 

Ibland finns det ingen anledning att krångla till det, om du behöver en smidig vagn som klarar de flesta väskor till ett rimligt pris är detta helt klart en kandidat värd att fundera på. 

Vagnen fälls enkelt ihop och blir lätt att transportera och förvara, utan att du behöver montera av hjul eller liknande. Den har en mängd smarta funktioner som handbroms, ergonomiska handtag i gummi och tillbehörslåda och hål där bollar och peggar kan förvaras. 

Vi gillar enkelheten den här vagnen erbjuder, det är ingen skrytsam vagn som sticker ut, utan istället en ganska neutral och funktionell fyrhjulsvagn som passar bra i de flesta situationer. 

Prisvärd: BIG MAX Autofold X

Den här vagnen från BIG MAX är unik i sin utformning och tillverkarna själva beskriver det som den mest lätt-hopfällbara trehjuliga golfvagnen på marknaden. Den kan enkelt fällas ihop med bara en hand och förvaras smidigt i bilen eller hemma i garaget till exempel. 

Vi gillar den sportiga looken på BIG MAX Autofold X. Den känns verkligen som gjord för att kunna ta sig fram överallt och för att hålla för det mesta. Den väger bara 7,6 kilo totalt, vilket är lite för en så avancerad och robust vagn.

Vagnen passar i stort sett alla väskor och är väldigt stadig i sin konstruktion. Om du har en sån här vagn behöver du inte oroa dig för mycket när det är dags för en golfrunda; du har en trofast vagn vid din sida som avlastar och hjälper dig hela vägen fram till sista hålet.

Företaget BIG MAX skriver att de varit ledande inom utveckling av golfvagnar i Europa i över 20 år. De har uppenbarligen en god känsla för innovation och deras golfvagnar är väldigt smart designade.

Budget: Aluminiumvagn 2-hjuling

För dig som bara vill ha det allra mest basala är den här aluminium vagnen ett väldigt bra budgetalternativ. För en väldigt liten summa får du en dragvagn som kan avlasta när du behöver. 

Även om du inte ser dig själv som en ”golfvagnsperson”, kan det ändå vara rätt skönt att ha en liten vagn tillgänglig om det vankas golf någon dag då du känner dig lite extra sliten. 

Vi tänker oss den här vagnen lite som en extravagn, eller en reserv som är bra att ha utifall att. Den kan också vara bra för dig som är van att bära men skulle vilja testa på att ha en golfvagn och se om du märker någon skillnad. Det händer att folk som börjar använda golfvagn upptäcker att de plötsligt har mer att ge framåt de sista hålen. En bra golfvagn för ett bra pris helt enkelt.

Vagnen har två hjul och inga särskilda funktioner eller krusiduller, men gör jobbet klart godkänt och hjälper dig att avlasta rygg och axlar, vilket i slutändan är vad en vagn är tänkt att göra.

Budget: Golfvagn Europa 3-hjuling

En annan ganska simpel, men ändå robust och gedigen vagn. Den här golfvagnen har tre hjul och är tillverkad i aluminium. Den är också väldigt enkel att fälla ihop och kan lätt transporteras eller förvaras bak i bilen eller hemma, utan att ta upp särskilt mycket plats.

Vi gillar trehjuliga vagnar då de är stabila och kan användas på de flesta underlag. Denna golfvagn är inget undantag, då den utan att krångla till det, gör det möjligt att ta sig runt med de flesta väskor på ett säkert och smidigt sätt. 

För dig som vill ha en bra vagn utan några särskilda finesser eller tillbehör, har denna 3-hjuliga golfvagn i princip allt du behöver. En golfrunda ska inte vara besvärlig och det blir inte mycket enklare än så här. Det är bara att plocka fram den, lägga på väskan och köra. Ett toppenalternativ i budgetklassen helt enkelt! 

Bubblare: BIG MAX Autofold FF

Den här golfvagnen från BIG MAX är, precis som deras andra modell, framstående för sin förmåga att enkelt fällas ihop. Med en hand kan du fälla ihop vagnen och alla tre hjul viks in på samma gång. Slutresultatet blir en mycket kompakt vagn, i stort sett helt platt, vilket är mycket imponerande.

Autofold FF hyllades av den prestigefulla tidningen Golf Digest i deras Editor’s Choice Awards, och tog hem en utmärkelse i kategorin ”Best Club Transport”. Vagnen BIG MAX Autofold FF var väldigt hyllad som versatil och mångsidig golfvagn. 

Vi är imponerade av att denna vagn är så robust och hållbar, samtidigt som den är så lätt att vika ihop och förvara. Det är rena drömmen att kunna ha med sig en så användbar medhjälpare ut på banan, utan att det är krångligt alls att transportera eller ställa undan den.

BIG MAX golfvagnar är uppenbart designade med dig som golfare i åtanke, vilket gör dem användarvänliga och förhöjer spelglädjen när du väl är ute på banan. Den här bubblaren är inget undantag och är väl värd varenda krona för dig som bestämt dig för att skaffa en golfvagn.

Lämna en kommentar